Schab w skorupce

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebule

    3 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
  • schab bez kości

    2,5 kg
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • musztarda

    3 łyżki
  • miód

    1 łyżeczka
  • liście sałaty

  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wrzątku włożyć ćwiartki cebuli, listek laurowy, ziarna pieprzu i jałowca. Zagotować, włożyć mięso. Gotować godzinę na wolnym ogniu. Musztardę wymieszać z miodem i posiekaną natką. Mięso wyjąć z wywaru. Posmarować masą musztardową. Włożyć do piekarnika i krótko zapiec. Gotowe mięso pokroić w plastry. Ułożyć na talerzu i udekorować listkami sałaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat