Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w remuladzie Zewy

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składnik główny

schab bez kości 1,5 kg

Marynata

sos 4 łyżka remulada duńska
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka
papryka 1/2 łyżeczka wędzona
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w remuladzie Zewy


Schab umyć i osuszyć.
Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią cały schab.
Zamarynowany schab umieścić w naczyniu z pokrywką i wstawić je do lodówki na noc.
Piekarnik nagrzać do 160 stopni.
W piekarniku umieścić kratkę i pod nią wsunąć dodatkowo blachę do pieczenia.
Schab wyjąć z naczynia i umieścić na kratce.
Schab piec 3 godziny a potem go wystudzić i schłodzić w lodówce.
Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 15.10.2015 09:53
dziękuję bardzo :)
IZABELA29 12.10.2015 13:07
pyszny schabik
Babeczka35 12.10.2015 12:02
Pyszne mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak