Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w potrawce piwnej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt.
masło 5 dag
mąka 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
piwo jasne 1/2 szklanki
cebula biała 1 szt
śmietana 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
groszek zielony 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w potrawce piwnej

Wykonanie:
Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć mąką i obsmażyć na gorącym tłuszczu (masło z oliwą) w rondelku. Następnie przyprawić do smaku, dodać posiekaną cebulę, wlać ½ szklanki wody i dusić na wolnym ogniu przez pół godziny. Po czym wlać piwo wymieszane z koncentratem pomidorowym i dusić przez następne pół godziny pod przykryciem. Na koniec wsypać zielony groszek, podgotować, podprawić śmietaną i podawać do drugiego dania z ziemniakami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 20.02.2017 00:05
smaczne danie :)
RenataZ-et 19.02.2017 21:55
super pomysł
Malinka 19.02.2017 20:10
Ciekawy przepis!
Urszula Świeca 19.02.2017 17:24
Wspaniałe danie.))
Mniam 19.02.2017 17:07
Ciekawy ten sos piwny :)
agnieszka214 19.02.2017 16:29
apetyczne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak