Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w pomarańczach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt.
cebula 2 szt.
pomarańcza 1 szt.
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
kostka rosołowa 1 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka pszenna do opruszenia
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w pomarańczach

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy z każdej strony. Każdy kotlet obtaczamy w mące i krótko smażymy na oleju na dużym ogniu. Przekładamy kotlety do garnka. Na tym samym tłuszczu Smażymy pokrojoną w półtalarki cebulę. Dokładamy ją do schabu. Pomarańczę obieramy ze skórki, pozbywamy się na ile się da białych błonek. Kroimy ją w półplasterki i wkładamy do garnka. Na wierzch wkruszamy bulion w kostce. Schab zalewamy 3 szklankami zagotowanej w czajniku wody. Dodajemy 4 łyżki koncentratu pomidorowego. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i cukrem. Całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 25-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.09.2016 21:46
bardzo fajny pomysł
Ilona_eS 27.09.2016 16:02
napewno pyszne
Futka 27.09.2016 10:25
Przepyszny schabik :D
sezamek 27.09.2016 09:53
Dobry, jadłam podobny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak