Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w panierce ze śmietaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jajko 2 szt
śmietana gęsta 2 łyżki
natka pietruszki 1 ł
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w panierce ze śmietaną

Kroki postępowania

1
Schabik rozbijamy.
Krok 1 - Schab w panierce ze śmietaną  foto
2
Jajko wbijamy do miski, dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz i roztrzepujemy, przekładamy uklepane kotlety i zostawiamy na 30 minut w lodówce.
Krok 2 - Schab w panierce ze śmietaną  foto
3
Następnie dodajemy natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Schab w panierce ze śmietaną  foto
4
Kotlety panierujemy w bułce tartej
Krok 4 - Schab w panierce ze śmietaną  foto
5
smażymy na złoto z dwóch stron an rozgrzanym tłuszczu.
Krok 5 - Schab w panierce ze śmietaną  foto
6
Na 5 minut przed podaniem umieszczamy kotlety na parze.
Krok 6 - Schab w panierce ze śmietaną  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 31.03.2014 10:31
ciekawy pomysł
2milutka 31.03.2014 09:51
klasycznie i smacznie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak