schab w majeranku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    0,5 kg
  • sól

  • czosnek

    4 ząbki
  • majeranek

  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schab umyć,pokroić na małe kawałki. Posolić, wymieszać z wyciśniętym czosnkiem i majerankiem.Dodać 2 łyżki oleju. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Na następny dzień schab leciutko obsmażyć na patelni, następnie dać do garnka z paroma łyżkami wody i dusić na małym ogniu do miękkości. Podawać z gotowanymi ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 10.02.2013 11:26
Mój mąż nie wie co traci, nie je schabowego :)
agata1722 15.02.2012 10:31
pyszne -polecam
Karolcia12 05.07.2011 14:33
pysznie się zapowiada ten przepis
ewa19a 23.05.2011 21:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat