Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w majeranku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg w kawałku
majeranek
sól
czosnek kilka ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w majeranku

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Czosnek obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Mięso nacinamy, tworząc małe otwory i umieszczamy w nich plasterki czosnku.
Krok 1 - Schab w majeranku foto
2
Całe mięso nacieramy solą i posypujemy majerankiem. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. U mnie leżało w lodówce całą noc.
Krok 2 - Schab w majeranku foto
3
Po tym czasie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni pod przykryciem na godzinę. Po tym czasie ściągamy pokrywkę i pieczemy jeszcze kolejne 40 minut. W między czasie otwieramy piekarnik i polewamy mięso z góry tłuszczem, który się wytopił w czasie pieczenia.
Krok 3 - Schab w majeranku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 21.01.2014 20:40
pyszności))
lara 25.08.2013 09:26
super przepis!
tomek18 07.04.2013 08:49
pyszny schabik
Monika58 06.04.2013 22:22
smaczny, domowy najlepszy
Magula 06.04.2013 19:41
Na kolację na kanapki, ale może być też pokrojony na plastry i zjedzony na obiad z jakimś dobrym sosikiem
angelika14 06.04.2013 19:32
świetny schabik, w sam raz na pyszną kanapkę
Luki 06.04.2013 19:27
znakomite mięsko
Megg 06.04.2013 19:21
ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak