Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB W KAPUŚCIE

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag.
wywar z warzyw 1 i 1/2 szkl.
olej 4 łyżki
cebula 2
czosnek 3 ząbki
mąka 2 łyżki
śmietana gęsta 1 szkl.
cukier
sól
kapusta kwaszona 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB W KAPUŚCIE

Kapustę posiekać, zalać gorącym wywarem, następnie gotować ok. 30 min. Pokrojony na kotlety schab lekko roztłuc tłuczkiem, opruszyć solą oraz mąką. Schab obsmażyć na rozgrzanym oleju. Na pozostałym tłuszczy zarumienić cebulę, po czym dodać ją do kapusty, wymieszać, doprawić roztartym czosnkiem, cukrem oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie rozsmarować tłuszczem, ułożyć w nim połowę kapusty, na to kotlety i drugą warstwę kapusty. Śmietanę starannie wymieszać z mąką, lekko posolić i wylać na kapustę. Zapiekać 30 min. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 26.10.2012 12:38
bardzo fajny lubie takie
agnieszka214 26.10.2012 12:37
bardzo fajny lubie takie
Rybciia 10.09.2011 17:44
pycha
Margo1 16.02.2011 10:29
jadłąm bardzo dobre
gacopierz23 01.01.2011 22:04
będzie pyszny na jutrzejszy obiad
MAR3STA 24.11.2010 12:16
schab pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak