Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 70 dag wąskiego
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
olej
bulion ok 3 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat ok 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Mięso umyć, osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą i natrzeć nim schab, dość obficie oprószyć pieprzem i zawinąć w folię spożywczą. Odłożyć na noc do lodówki.
W rondlu albo garnku do smażenia rozgrzać troszkę oleju i obsmażyć lekko mięso ze wszystkich stron. Podlać wodą dodać przyprawy i na wolnym ogniu gotować ok 50 min. Najlepiej sprawdzić czy mięso się ugotowało. Wystudzić.
W gorącym bulionie rozprowadzić żelatynę i odstawić do lekkiego stężenia.
Wystudzony schab pokroić w plastry i ułożyć na półmisku i zalać tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 10.10.2018 14:48
Piękne :))
anulka69 09.04.2017 12:34
smacznie podane, pycha
Bożena Matuszczyk 28.01.2017 22:47
Smakowity i kuszący schabik;)
halina17 28.01.2017 18:27
Lubię schab w galarecie.
Stenka 28.01.2017 17:59
smakowicie wygląda
olkaaa 28.01.2017 14:28
już dawno nie jadłam
tobi1989 28.01.2017 13:31
Wspaniałe danie :)
Lis 28.01.2017 12:48
Wygląda niesamowicie smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak