Schab w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • cytryna

    1 plaster
  • marchewka ugotowana

    1 szt.
  • groszek konserwowy

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • wywar z kurczaka

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab obsmażyć z wszystkich stron na patelni a następnie włożyć go do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku około 50 minut. Upieczony schab pokroić w cienkie plasterki, ułożyć na talerzu. Udekorować marchewką, groszkiem i cytryną. Żelatynę rozpuścić w wywarze rosołu. Tężejącą żelatynę przelać ostrożnie na schab, odstawić do stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 20.04.2014 08:16
wyglada apetycznie
Lidzia 20.04.2014 07:10
Smaczniutki.
Milka100 19.04.2014 22:07
pyszny schabik na zimno

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat