Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 0,8 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
sól
bulion 1 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Opłukać schab. Zagotować 2 litry wody, osolić. Gdy będzie wrząca, włożyć schab na 3 minuty. Następnie ułożyć go w wysmarowanej olejem blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. przez 1,5 h. Po upieczeniu ostudzić i pokroić w plastry. Przygotować wywar z kostki. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje, dodać do bulionu. Zagotować, mieszając. Schab wyłożyć na półmisek, zalać galaretą, odstawić do stężenia. Udekorować dowolnie, np. winogronami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.12.2015 11:27
wygląda wspaniale
Anna169Hosz 17.11.2014 14:53
A co z morelą ze zdjęcia?
Motorek 06.10.2012 09:12
pyszności
emeslive 05.10.2012 14:35
Elegancko podany, apetyczny schab! Doskonały przepis!
adelajda 22.09.2012 19:57
bardzo smakowite !
Rafał10 19.09.2012 09:32
super widzę dania u Ciebie w księdze :)
Piotr-21 18.09.2012 17:30
apetyczny
Marta1986 18.09.2012 16:25
pycha
artur7 18.09.2012 16:21
pyszne
fijolek91 18.09.2012 16:14
super:)
Justyna28 18.09.2012 16:05
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak