Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
sól do smaku
margaryna
bulion drobiowy 1,5 l
ogórek
por liść
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Schab natrzeć przyprawą do pieczeni,sola czosnkową, pieprzem , pieprzem ziołowym,solą, włożyć w rękaw do pieczenia związać z jednej strony, włożyć , listek ziele angielskie do środka a na wierz kawałek margaryny. zawiązać . piec 1,5 godz. w temp 180 c . Po upieczeniu wystudzić pokroić w plastry grubości 2 cm . Układać na półmisku , udekorować, ogórkiem rzodkiewką i porem . żelatynę wsypać do zimnego bulionu żeby napęczniała, następnie zalać gorącym bulionem rozpuścić lekko przestudzić i zalać schab. wstawić od lodówki żeby stężało.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 15.09.2012 12:55
lubie:)
kate.500 09.09.2012 21:55
super
Katarzyna59 28.08.2012 18:08
pychota
AURELKA 26.07.2012 19:25
bardzo lubię
Mati13 13.07.2012 19:35
bardzo dobre jedzenie
anulka69 20.06.2012 09:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak