Schab w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 szt
  • przyprawy

    do smaku
  • schab bez kości

    40 dag
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Schab myjemy, oczyszczamy z błon
2. Gotujemy w wywarze warzywnym ( uważać żeby nie zagotować za bardzo, niech tylko mruga będzie bardziej klarowny), doprawionym
3. gdy mięso będzie ugotowane wyjmujemy i czekamy aż ostygnie
4. wystudzone mięso kroimy w plastry
5. wywar przecedzamy najpierw przez sitko lub pieluchę aby został sam płyn
6. Płyn z wywaru przelewamy przez filtr aby był klarowny
7. Do płynu dodajemy rozpuszczoną żelatynę
8. na półmiskach układamy plastry schabu i zalewamy ostrożnie wywarem
9. odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat