Schab w galarecie

Schab w galarecie

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Pyszny schab w galarecie na różne okazje, w sam raz na Święta.

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Schab w galarecie:

  • Schab wieprzowy

    1 kg

Galareta:

  • wywar warzywny

    0.5 litra
  • żelatyna wieprzowa

    3 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta

Dekoracja:

  • marchewka ugotowana

    1 sztuka
  • papryka konserwowa

    1 kawałek
  • groszek konserwowy

    2 łyżki
  • kukurydza konserwowa

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    4 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gorącego wywaru wsypać żelatynę, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić do lekkiego stężenia.
Groszek i kukurydzę konserwową, odlać z zalewy, odsączyć.
Paprykę pokroić w kostkę, marchewkę w plastry i słupki.
Kilka łyżek żelatyny wylać na półmisek, posypać boki półmiska kukurydzą, groszkiem i papryką.
Schab pieczony pokroić w grubsze plastry, ułożyć na galarecie, udekorować marchewką i natką pietruszki, zalać wywarem, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

06.02.2019 14:33
Smaczne mięsko na obiadek : )

Bożena Matuszczyk

06.02.2019 09:41
Pyszny schabik, fajna dekoracja.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat