Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

3.0
(14)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszny schab w galarecie na różne okazje, w sam raz na Święta.

Składniki:

Schab w galarecie:

schab wieprzowy 1 kg

Galareta:

wywar warzywny 0.5 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Dekoracja:

marchewka ugotowana 1 sztuka
papryka konserwowa 1 kawałek
groszek konserwowy 2 łyżki
kukurydza konserwowa 2 łyżki
natka pietruszki 4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Do gorącego wywaru wsypać żelatynę, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić do lekkiego stężenia.
Groszek i kukurydzę konserwową, odlać z zalewy, odsączyć.
Paprykę pokroić w kostkę, marchewkę w plastry i słupki.
Kilka łyżek żelatyny wylać na półmisek, posypać boki półmiska kukurydzą, groszkiem i papryką.
Schab pieczony pokroić w grubsze plastry, ułożyć na galarecie, udekorować marchewką i natką pietruszki, zalać wywarem, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 06.02.2019 14:33
Smaczne mięsko na obiadek : )
Bożena Matuszczyk 06.02.2019 09:41
Pyszny schabik, fajna dekoracja.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak