Schab w całości nadziewany żurawiną podany z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • przyprawa Schab z żurawiną

    1 opakowanie
  • oliwa czosnkowa

    2 łyżki

Składniki pozostałe

  • schab bez kości

    1/2 kg
  • żurawina suszona

    100 g
  • sól do smaku

  • kasza jęczmienna

    200 g
  • marchew

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab w całości myjemy i osuszamy. Wzdłuż przez środek, długim nożem robimy nacięcie. W nacięcie wkładamy suszoną żurawinę. W oliwie z dodatkiem czosnku rozprowadzamy przyprawę Schab z żurawiną, którą nacieramy schab. Przyprawiony schab odkładamy na noc do lodówki. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Do rękawa wkładamy wcześniej przyprawiony schab i słupki marchewki. Rękaw z zawartością wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny. Po tym czasie schab wyciągamy z rękawa i kroimy na plastry, które podajemy z ugotowaną kaszą jęczmienną mazurską i marchewką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat