Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w bananach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
banan 4 szt./dojrzałe
masło 3 łyżki
sok z cytryny
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w bananach

Wykonanie:
Schab opłukać, pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, następnie przyprawić i obrumienić w rondlu bez tłuszczu z obu stron. Podlać wodą lub rosołem z kostki i dusić przez 10 minut. Banany obrać, pokroić na ćwiartki, przyrumienić na maśle, skropić sokiem z cytryny i przełożyć do rondla z mięsem. Jeszcze chwilę poddusić, w razie potrzeby podlać wodą i udusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 15.05.2015 10:45
jeszcze takiego połączenia nie jadłam, pewnie jest pyszne :)
matesko 14.05.2015 21:28
ciekawy przepis, warto wypróbować
pajbek 14.05.2015 20:51
Mnie to połączenie smaków się podoba :-)
Wafelek2601 14.05.2015 20:49
Świetne mięsko
Renata9 14.05.2015 20:26
Ciekawe połączenie, w bananach jeszcze nie piekłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak