Schab ukryty w kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    80 dag
  • mięso mielone

    35 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • kapusta włoska

    4-5 liści
  • Marynata do mięs klasyczna Prymat

    1 sztuka
  • olej ryżowy

    2 łyżki
  • kajzerka

    1 czerstwa
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab ukryty w kapuście foto
Schab myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym. Marynatę klasyczną wsypujemy do miseczki,wlewamy olej ryżowy mieszamy i smarujemy z każdej strony schab,okręcamy w folię lub wkładamy do naczynia i wstawiamy na całą noc do lodówki.
Krok 2 - Schab ukryty w kapuście foto
Mięso mielone łączymy z namoczoną wcześniej w wodzie i dobrze odciśniętą kajzerką dodajemy posiekaną cebulkę wbijamy jajka,doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dobrze wyrabiamy masę. Liście kapusty myjemy ,nerw wzdłuż ścinamy nożem na gładko ,rozkładamy na 2-3 liściach mięso mielone następnie na środku układamy schab obkładamy reszta mięsa mielonego
Krok 3 - Schab ukryty w kapuście foto
zawijamy w resztę kapusty,formujemy ładny podłużny wałek,można sobie pomóc i zawinąć całość sznurkiem do pieczenia. Tak przygotowany schab ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny w temp 190*c w zamkniętym naczyniu.
Krok 4 - Schab ukryty w kapuście foto
Po upieczeniu ostudzić ,doskonale smakuje serwowany z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresa18 27.01.2014 20:37
A to ci dopiero tajne miesko
halina17 27.01.2014 13:31
Dobry przepis.
Ania321 27.01.2014 12:22
super przepis, wygląda bardzo apetycznie :)
Mniam 27.01.2014 11:38
Ciekawa propozycja na schab.
probofka 27.01.2014 10:59
cuuudo !!!!
agnieszka214 27.01.2014 10:25
smaczny pomysł
paulina2157 27.01.2014 10:24
świetnie się prezentuje takie mięso
matesko 27.01.2014 10:21
ciekawy pomysł
Barbara13 27.01.2014 10:14
ale fajny pomysł :) moje smaki :)
gosia56 27.01.2014 09:55
pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat