Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab, szparagi, ziemniaki i mizeria

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyż.
ziemniaki 800 g
szparagi ugotowane 1 pęczek
koperek 1/4 pęczka
ogórek 2 szt.
cukier 1 łyżecz.
ocet winny 1 łyżecz.
śmietana 18-procentowa 6 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Schab, szparagi, ziemniaki i mizeria

Ziemniaki myję, obieram, płuczę i gotuję w wodzie z łyżką soli. Plastry schabu rozbijam tłuczkiem, oprószam z obu stron solą i pieprzem. Na talerzu rozbijam jajko, dodaję sól i pieprz, roztrzepuję widelcem. Zanurzam plastry mięsa w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażę schaby na rozgrzanym oleju na patelni z obu stron do zrumienienia. Mizeria: Ogórki obieram, kroję w plasterki, dodaję cukier, sól, ocet, pieprz i śmietanę, dokładnie mieszam. Na talerze wykładam ugotowane ziemniaki, kotlet schabowy, mizerię i ugotowane szparagi. Posypuję ziemniaki posiekanym koperkiem. Od razu podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 02.06.2013 19:07
super polaczenie
irenka 28.05.2013 12:27
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak