Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
świeże zioła
olej 4 lyżki
pieczywo 2 kromki
jajko 2
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pierzynką

Mięso pokrój na 8 porcji, natrzyj solą i pieprzem, odstaw w chłodne miejsce. Pieczywo wysusz i pokrusz. Posiekane zioła zmieszaj z pokruszonym pieczywem, przypraw solą i pieprzem. Kotlety obtocz w jajku a następnie w przygotowanej panierce. Smaż po ok 4 minuty z każdej strony, a na koniec wstaw na 10 minut do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 08.01.2011 11:02
wypróbuję
Emilia22 29.09.2010 15:19
fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak