Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śmietana 30% 0,5 l
śmietana 18-procentowa 0,5 l
zupa cebulowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pierzynką

Schab kroimy na kotlety, lekko roztłukujemy, solimy, pieprzymy, podsmażamy na oleju, układamy w naczyniu żaroodpornym. Śmietany wymnieszać z zupami, doprawić,ugotować na tłuszczu ze smażenia kotletów, zalewany kotletyw naczyniu. Zapiekamy ok. 45 minut w temp.180 stopni C. pod przykryciem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 02.04.2013 15:32
świetne polecam serdecznie
Bernadeta1 02.04.2013 15:07
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak