Schab po warszawsku

Schab po warszawsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • chrzan

    1 słoik
  • jajko

    3 sztuki
  • majonez

    1 słoik
  • kostka rosołowa

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 kg schabu piec przez ok. godzinę. Następnie ponacinać kieszonki ze schabu i wypełnić wyciśniętym przez gazę chrzanem zmieszanym z 3 żółtkami i majonezem. Kieszonki należy zalać tężejącą galaretą z kostki rosołowej i żelatyny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marta34 18.03.2012 19:53
JAKAŚ ODMIANA
Mati13 17.03.2012 15:08
interesujący przepis
ziutula 16.03.2012 00:09
fajny pomysł z chrzanem..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat