SCHAB PO MOJEMU

SCHAB PO MOJEMU

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    2 KG
  • woda

    3 LITRY
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    10 DAG
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5
  • ziele angielskie

    5
  • czosnek

    ZĄBEK
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

DO WODY WSYPUJĘ SÓL PEKLOWĄ, LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE I PIEPRZ ZIARNISTY ORAZ ZĄBEK CZOSNKU. WSZYSTKO DOBRZE MIESZAM. WKŁADAM SCHAB DO TEJ ZALEWY I POD PRZYKRYCIEM MUSI POSTAĆ W CHŁODNYM MIEJSCU 2 DNI. PO TYM CZASIE WYJMUJĘ I PIEKĘ W BRYTFANCE OK 1,5 GODZ. OD CZASU DO CZASU PODLEWAM OLEJEM.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 23.03.2012 22:05
super !
Piotr24 21.03.2012 19:13
uwielbiam schab <3
berys18 21.03.2012 17:36
apetyczny schabik
berys18 21.03.2012 17:36
apetyczny schabik
Margo1 21.03.2012 16:49
nie robiłam schabu
cooleczka 21.03.2012 16:41
wygląda na soczysty
M-W 21.03.2012 13:42
pYSZNY SCHABIK

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat