Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po meksykańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 5 plastrów
przyprawa meksykańska do mięsa
pomidory w puszce 1 szt.
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
papryka marynowana 1/2 słoika
fasola czerwona z puszki 1 szt.
ogórki konserwowe 5 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
kukurydza w puszce 1/2 szt.
ananas w puszce 1 szt.
cebula 1 szt.
bulion warzywny 1,5 litra
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po meksykańsku

Schab rozbijamy tłuczkiem i obsypujemy obficie przyprawą meksykańską. Krótko przesmażamy na patelni, przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka podsmażamy do czasu aż cebula będzie miękka i też wkładamy do garnka. Mięso zalewamy bulionem, wkładamy puszkę pomidorów. Całość dusimy pod przykryciem około 30-40 minut aż mięso ładnie zmięknie. Paprykę kroimy w paseczki, ogórki w półtalarki, kukurydzę i fasolę odsączamy na sitku. Ananasa kroimy na małe kawałki (sok zostawiamy). Warzywa dorzucamy do mięsa, dodajemy 3 łyżki koncentratu i sok z ananasa. Doprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.09.2016 21:49
pyszny pomysł
Konczi 26.09.2016 13:47
Pysznie wygląda ! Uwielbiam takie mięska!
Futka 26.09.2016 13:47
Przepyszne i pożywne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak