Schab pieczony ze śliwką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • śliwki suszone

  • czosnek

    3 ząbki
  • tymianek

  • majeranek

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę z przyprawami wymieszać, dodać trochę wody, marynata powinna być słona. Schab nasmarować marynatą minimum na 1 dzień.Następnie zrobić w środku dziurę, włożyć śliwki. Piec w folii aluminiowej w piekarniku w 200 stopniach przez 15 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę na 180 stopni i piec ok godzinę. Ja do blaszki dodaję trochę wody, wtedy schab jest bardziej soczysty. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (25)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Miki 26.03.2012 19:51
nie robiłam takiego?
manaika 19.02.2012 14:36
super!
pioge7 13.01.2012 09:45
mniam
Justa32 05.12.2011 19:56
pysznie wygląda
Emiliozo 14.08.2011 21:42
wyszedł idealny
artur7 26.07.2011 06:59
pycha
matii6 16.04.2011 20:21
wykwintne danie
Mirka-Ludomila 20.03.2011 22:31
fajny
edyta44 08.03.2011 16:38
smaczny
alaaa 27.01.2011 14:49
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat