Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
rodzynki 30 dag
sól,papryka ostra według upodobań
miód płynny
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z rodzynkami

Mięso posmarować miodem, obsypać niewielką ilością soli i papryką, odstawić na 25 minut do lodówki. Następnie mięso ułożyć na folii aluminiowej, obsypać rodzynkami, zawinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego, wcześniej podlanego olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Piec przez 30 minut następnie temperaturę zmniejszyć do 120 stopni i piec jeszcze przez 20 do 30 min. Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i sałatą w occie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata77 24.06.2010 21:53
juz mi slinka cieknie:)
Henryka2 16.06.2010 00:57
Apetyczny schabik!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak