Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z morelami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
Marynata do mięs klasyczna Prymat 2 opakowania
olej 1/4 szkl
morele suszone 25 dag
masło 0,5 kostki
woda 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z morelami

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i osuszamy. Marynaty łączymy z olejem i nacieramy mięso. Odstawiamy na noc lub nawet na dłużej do lodówki.
Krok 1 - Schab pieczony z morelami  foto
2
Po wyjęciu z lodówki nacinamy mięso na wylot wzdłuż. Morele opłukujemy, mocno schłodzone masło kroimy w kosteczki. Nadziewamy schab na przemian morelami i kawałkami masła.
Krok 2 - Schab pieczony z morelami  foto
3
Przekładamy do naczynia żaroodpornego z przykrywką, podlewamy wodą i wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Pieczemy ok 1,5-2 godziny.
Krok 3 - Schab pieczony z morelami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 29.12.2014 18:47
dobre mięsko
Edith85 29.12.2014 17:35
smaczne domowe mięsko
cukiereczek 29.12.2014 17:34
smaczne mięso
norweska20 29.12.2014 17:15
smakowite mięsko
engie23 29.12.2014 17:13
apetycznie wygląda
Renata9 29.12.2014 16:05
uwielbiam taki schabik
Wiktoria29 29.12.2014 14:54
wygląda znakomicie
w mojej kuchni 29.12.2014 14:53
same pyszności na talerzu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak