Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z grzybami leśnymi i tymiankiem

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
grzyby 1/2 kilograma
majonez 8-10 łyżek
Tymianek suszony Prymat 2 szczypty
masło 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty
schab 1 kilogram
zupa grzybowa Kucharek 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z grzybami leśnymi i tymiankiem

Schab kroimy w plastry, lekko rozbijamy, nacieramy solą, świeżo zmielonym pieprzem i proszkiem zupy grzybowej.

Cebulę siekamy, szklimy na maśle z niewielką ilością oleju, dodajemy wcześniej wymoczone grzyby, przeciśnięty ząbek czosnku, tymianek, solimy i dusimy całość około 15 minut.

W natłuszczonej blaszce układamy plastry schabu, smarujemy odrobiną majonezu, na to wykładamy masę grzybową. Zapiekamy około 40 minut w temperaturze 180 stopni przykryte folią aluminiową. Podajemy posypane świeżym tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 08.02.2012 12:11
dziekuję
mariusz14 06.02.2012 22:21
dobre
dorota20w 17.12.2010 19:20
dziękuję :)
halinka1011 17.12.2010 08:28
świetny przepis
patusia 17.12.2010 05:33
Danie wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak