Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
oliwa 50 ml
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w ziołach

Schab umyć i osuszyć. Wysmarować oliwą. Czosnek przecisnąć przez praskę. Czosnkiem, przyprawami i ziołami natrzeć schab. Włożyć do worka do pieczenia i na 24 godziny wstawić do lodówki. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (około 1,5-2 godziny). 20 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek, aby mięso się zrumieniło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak