Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w sosie z kozaków z pyzami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
pyzy 8 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka 2-3 łyżki
woda do podlania
grzyby 200 typ: koźlarz jadalny

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w sosie z kozaków z pyzami

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanej patelni podsmażamy grzyby, cebulę i później dodajemy do tego plastry schabowe. Po podsmażeniu na rumiano, dodajemy wody i zaczynamy gotować na wolniutkim ogniu jakieś 30 - 40 min. (zalezy od grubości kawałków schabowych).
Krok 1 - Schab pieczony w sosie z kozaków z pyzami foto
2
Po upływie tego czasu, gry już mięso jest zagotowane odlewamy pół szklanki wody osobno i rozpuszczamy w niej mąkę (tworzymy zawiesinę - ku ścisłości). Gotujemy do ścięcia się maki i uzyskania ładnego jasno-brązowego sosu.
Krok 2 - Schab pieczony w sosie z kozaków z pyzami foto
3
Podajemy z wcześniej podgrzanymi na parze pyzami. Można dodać warzywa surówkowe lub konserwowe do smaku. Smacznego ;)
Krok 3 - Schab pieczony w sosie z kozaków z pyzami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 25.11.2012 16:34
bardzo apetyczne jedzonko
Beatris 29.10.2012 21:50
Ależ pyszny zestawik.
teresa18 29.10.2012 20:27
rewelacyjne danie
teresa18 29.10.2012 20:27
rewelacyjne danie
kasiaw 29.10.2012 17:23
smaczne
Mati3 29.10.2012 16:56
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak