Schab pieczony w rękawie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,50 kg
  • Papryka słodka mielona Prymat

    3 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    3 łyżeczki
  • czosnek

    4 ząbki
  • Przyprawa do mięs Prymat

    2 łyżeczki
  • kminek Prymat

    3 łyzeczki
  • olej

    4 łyżki
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymoczyć dokładnie wymyć, osuszyć. Czosnek obrać i posiekać albo przecisnąć przez praskę, przygotować marynatę z podanych składników. Mięso nakłuć szpikulcem i dokładnie natrzeć marynatą, ułożyć w naczyniu,, zawinąć folią i wstawić do lodówki minimum na dobę celem zamarynowania. Piekarnik nagrzać , mięso włożyć do rękawa do pieczenia, posypać kminkiem i piec ok. 1,5 godziny w temperaturze ok.190 st.C. Podawać na gorąco lub na zimno jako wędlina. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gregor# 10.02.2016 19:33
uwielbiam takie przekąski
Ela427 06.02.2016 09:33
robiłam taki polecam :)
adelajda 30.12.2015 15:48
Na kanapki super
fotoviderek 26.12.2015 23:45
Pyszny schabik :)
Bernadeta1 26.12.2015 14:32
bardzo smacznie przygotowane mięsko
w mojej kuchni 26.12.2015 13:58
same pyszności do zjedzenia
Wafelek2601 26.12.2015 11:37
Pyszne mięsko
mirosława4 26.12.2015 11:30
smaczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat