Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w rękawie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,50 kg
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżeczki
czosnek 4 ząbki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
kminek Prymat 3 łyzeczki
olej 4 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w rękawie

Mięso wymoczyć dokładnie wymyć, osuszyć. Czosnek obrać i posiekać albo przecisnąć przez praskę, przygotować marynatę z podanych składników. Mięso nakłuć szpikulcem i dokładnie natrzeć marynatą, ułożyć w naczyniu,, zawinąć folią i wstawić do lodówki minimum na dobę celem zamarynowania. Piekarnik nagrzać , mięso włożyć do rękawa do pieczenia, posypać kminkiem i piec ok. 1,5 godziny w temperaturze ok.190 st.C. Podawać na gorąco lub na zimno jako wędlina. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gregor# 10.02.2016 19:33
uwielbiam takie przekąski
Ela427 06.02.2016 09:33
robiłam taki polecam :)
adelajda 30.12.2015 15:48
Na kanapki super
fotoviderek 26.12.2015 23:45
Pyszny schabik :)
Bernadeta1 26.12.2015 14:32
bardzo smacznie przygotowane mięsko
w mojej kuchni 26.12.2015 13:58
same pyszności do zjedzenia
Wafelek2601 26.12.2015 11:37
Pyszne mięsko
mirosława4 26.12.2015 11:30
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak