Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w piekarniku z bulionem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
olej 2 łyżki
Bazylia suszona Prymat
oregano
Papryka ostra mielona Prymat
bulion warzywny 1,5 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w piekarniku z bulionem

Kroki postępowania

1
1. Przyprawy łączymy ze sobą i dodajemy olej. Powinna powstać nam "maź", którą nacieramy schab. Lekko nacinamy mięso od góry.
Krok 1 - Schab pieczony w piekarniku z bulionem foto
2
2. Przygotowujemy bulion warzywny lub wieprzowy.
3. Układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i zalewamy przygotowanym bulionem, w ilości zależnej od wysokości naczynia (aby nie było wysuszone).
Krok 2 - Schab pieczony w piekarniku z bulionem foto
3
4. Pieczemy w piekarniku w ok. 200 stopniach przez 1,5 godziny.
Najlepiej podawać z ziemniakami i koperkiem ;)

SMACZNEGO ! :)
Krok 3 - Schab pieczony w piekarniku z bulionem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 11.03.2016 14:11
smaczniutkie mięsko
tobi1989 11.03.2016 10:04
Fajne mięsko :)
Damiano
Damiano 11.03.2016 09:15
pyszności....
dodi 11.03.2016 09:03
smacznie wygląda
jagoda5913 11.03.2016 00:14
dobry schabik
Łukasz15 10.03.2016 23:59
Apetyczny.
kotur 10.03.2016 23:53
apetycznie wygląda! Super na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak