Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w cebuli i marchewce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
cebula biała 3 szt
marchew 1 szt
pieprz młotkowany z kolendra
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
śmietana 18 proc 3 łyżki
bulion 0,5 szklanki
sól do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w cebuli i marchewce

Kroki postępowania

1
Schab kroimy w plastry (około 1,5 cm). Nacieramy dokładnie przyprawą do wieprzowiny, ostrą czerwoną papryką, pieprzem młotkowanym z kolendrą. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Schab pieczony w cebuli i marchewce foto
2
Cebulę kroimy w piórka, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę z marchewką i podduszamy. Gdy zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy bulionem i zaciągamy śmietanką. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Schab pieczony w cebuli i marchewce foto
3
Warzywa ze śmietaną przekładamy na mięso. Pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 50 minut. Pod koniec możemy zdjąć folię aby mięso się zarumieniło.
Krok 3 - Schab pieczony w cebuli i marchewce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 28.05.2015 17:38
Bardzo ciekawa i smakowita propozycja na schab,przydatny przepis na pyszne jedzenie.
VioletoweKucharzenie 28.05.2015 12:25
Kruchy i mięciutki schab, otulony cebulą i marchewką w śmietanie. Polecam na rodzinny obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak