Schab pieczony w cebuli i marchewce

Schab pieczony w cebuli i marchewce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    500 g
  • cebula biała

    3 szt
  • marchew

    1 szt
  • pieprz

    młotkowany z kolendra
  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

  • papryka ostra Prymat

  • śmietana 18 proc

    3 łyżki
  • bulion

    0,5 szklanki
  • sól do smaku

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab pieczony w cebuli i marchewce foto
Schab kroimy w plastry (około 1,5 cm). Nacieramy dokładnie przyprawą do wieprzowiny, ostrą czerwoną papryką, pieprzem młotkowanym z kolendrą. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 2 - Schab pieczony w cebuli i marchewce foto
Cebulę kroimy w piórka, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę z marchewką i podduszamy. Gdy zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy bulionem i zaciągamy śmietanką. Dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Schab pieczony w cebuli i marchewce foto
Warzywa ze śmietaną przekładamy na mięso. Pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 50 minut. Pod koniec możemy zdjąć folię aby mięso się zarumieniło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

nogawkuchni

28.05.2015 17:38
Bardzo ciekawa i smakowita propozycja na schab,przydatny przepis na pyszne jedzenie.

VioletoweKucharzenie

28.05.2015 12:25
Kruchy i mięciutki schab, otulony cebulą i marchewką w śmietanie. Polecam na rodzinny obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat