Schab pieczony tradycyjnie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • tłuszcz

    do smażnia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab posolić i posypać kminkiem,obrumienić z obu stron,a potem podlac wodą i dusić ok pół godź.Potem pokroić na kromki doprawic wg uznania i opiec na złoty kolor.Podawać z ziemniaczkami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 17.01.2013 08:17
apetyczny
marta34 10.05.2012 09:05
pychota
zuzanna_z 16.04.2012 12:05
smaczny
babcia 20.03.2012 07:25
piękny
Mariposas 01.02.2012 19:40
wygląda rewelacyjnie
owocówka 27.10.2011 07:56
uwielbiam schabik
Mariola17 23.07.2011 10:28
pyszne
Jaheira11 16.02.2011 23:05
pyszności
Emilia22 29.09.2010 14:44
szkoda,że nie leży na moim talerzu:)
mehia 27.09.2010 18:30
schabik jest najlepszy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat