Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony marynowany w czosnku i rozmarynie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
czosnek marynowany 10 ząbków
czosnek 5 ząbków
rozmaryn 2 gałązki
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 2 łyżeczki
woreczek do pieczenia
olej 2 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony marynowany w czosnku i rozmarynie

Schab myjemy. Czosnek (świeży i z oliwy) siekamy, rozmaryn dzielimy na kawałki. Mięso układamy w miseczce dokładnie nacieramy czosnkiem i rozmarynem, posypujemy przyprawą do pieczeni, polewamy oliwą z czosnku, olejem, lekko nakłuwamy, odstawiamy na conajmniej 6 godzin.
Zamarynowany schab wkładamy do woreczka do pieczenia - razem z marynatą, związujemy, pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp 160 stopni ok 1 godziny.

U mnie podane w plastrach. Pycha

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 19.08.2011 22:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak