Schab pieczony.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    0,70 kg
  • majeranek

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • gruszki

    3 szt
  • miód

    1/2 szkl
  • sok z cytryny

    wg.uznania
  • olej do smażenia

    wg.potrzeby
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab natrzeć mieszanką soli,pieprzu i majeranku - odstawić najlepiej na noc.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć schab a następnie upiec w piekarniku/może być w rękawie/ ok 40 minut.
Gruszki obrać,wyciąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny.
Miód wlać do garnuszka,włożyć gruszki i dusić kilka minut.
Schab pokroić w plastry na każdym ułożyć ćwiartkę gruszki i ozdobić najlepiej selerem naciowym.
Dmacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 23.02.2014 07:55
smaczny schabik
alaaa 26.05.2013 21:39
smaczne i chudziutkie mięsko,takie lubię
kate.500 30.04.2013 22:09
pyszne danie
Motorek 28.02.2013 09:59
Pyszny ten schabik
kasiek 21.02.2013 21:06
pyszny schabik
Wafelek2601 07.02.2013 07:17
Przepyszny
Grażyna13 27.12.2012 13:38
Wspaniały :)
Mati13 08.09.2012 16:10
wspaniale wygląda!
jeta72 10.05.2012 23:09
pycha
anemon 25.03.2012 08:59
Wspaniała pieczeń wspaniale podana.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat