Schab pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • sól

    2 łyżki
  • majeranek

    2 łyżki
  • czosnek

    5 ząbków
  • rozmaryn

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • olej

Dodatki

  • pieprz

    1 łyżeczka ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

    5 szt
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze składników do marynaty przygotować marynatę, która trzeba natrzeć mięso. Natarte mięso obłożyć resztą przypraw, z czego cebula ma być pokrojona w plastry. Przykryć talerzem i wstawić do lodówki na ok. 24 godziny. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec 1-1,5 h w temperaturze ok. 180 st. W trakcie pieczenia kilka razy polać schab tłuszczem, który się z niego wytopił.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 17.04.2015 13:45
Super wygląda
olkaaa 17.04.2015 10:04
brzmi kusząco

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat