Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sól 4 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony

Ilość soli może się wydawać duża, jednak piekąc schab z taką ilością sprawi, że "skórka" będzie chrupiąca.
Z dwóch stron mięsa zrobic po dwa nacięcia i włożyć w nie liście laurowe.
Schab natrzeć solą i pieprzem.
Piec bez przykrycia w 180 stopniach. Obrócić w trakcie pieczenia, w momencie zbrązowienia skórki.
Po wyjęciu ciepłe mięso przykryć folią lub pokrywką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.12.2012 07:41
na pewno smaczne !
emeslive 11.11.2012 21:29
Tradycyjne i smakowite. Lubię domowe mięsa i wędliny.
Karolcia12 11.11.2012 20:30
smakowicie wygląda, aż ślinka cieknie
Mariposas 11.11.2012 20:28
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak