Schab pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynata

  • ostrej musztardy

    2 łyżeczka
  • przyprawy do mięs

    1 łyżka
  • czosnku granulowanego

    1/4 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    2 szczypta
  • ketchup

    4 łyżka
  • olej

    3 łyżka
  • schab bez kości

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć i osuszyć.
Wszystkie składniki marynaty wymieszać i odstawić na 10 minut.
Po tym czasie schab posmarować całą marynatą z każdej strony i zostawić na 30 minut.
Przygotować rękaw do pieczenia, włożyć do niego schab.
Szczelnie zawiązać końce i ułożyć na blaszce do pieczenia lub na kratce z piekarnika.
Tak przygotowany schab piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60-65 minut.
Po upieczeniu wyjąć schab z rękawa.
Kroić dopiero po wystudzeniu.
Podawać na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
niedozywiona 03.08.2012 12:25
UWIELBIAM pieczony schab!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat