Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sól 1 łyżeczka
olej roślinny 2 łyżki
czosnek ząbki 3 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony

Schab umyć i wysuszyć. Podziurkować końcem noża. Miejsca nacięć wypełnić zmiażdżonym czosnkiem z 1/2 łyżeczki soli.
Mięso dobrze natrzeć 1 łyżeczką soli, przyprawami oraz olejem. Zamknąć szczelnie w naczyniu i wstawić do lodówki na 1 dobę.
Mięso przełożyć do rękawa, pozostawiając dużo wolnego miejsca, zamknąć klamrami i naciąć widelcem folię, aby pozbyć się nadmiaru pary w trakcie pieczenia. Piec przez 1 godzinę w 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 28.12.2016 14:56
dobry schab
basiazet 28.12.2016 11:44
apetycznie wygląda
mirosława4 28.12.2016 11:35
smaczna sztuka mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak