Schab paprykowo - czosnkowy Zewy

Schab paprykowo - czosnkowy Zewy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 l
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól morska

    1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    1/2 łyżeczki
  • Syrop:

    1 łyżka trzcinowego
  • ziele angielskie

    2 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Schab umyć i osuszyć.
Składniki zalewy umieścić w garnku i zagotować.
Gotować około 5 minut a potem zalewę wystudzić.
Do zimnej zalewy włożyć schab i doprowadzić zalewę do wrzenia.
Gotować 5 minut pod przykryciem, potem wyłączyć ogień i zostawić schab w zalewie do wystudzenia.
Gdy zalewa będzie zimna znowu czynność powtórzyć, czyli zagotować mięso z zalewą i gotować pięć minut.
Zostawić do wystudzenia. wyjąć schab na kratkę aby obciekł z zalewy i wstawić do lodówki.
Podawać jako przekąskę lub zamiast wędlin do pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Róża1

11.04.2016 22:36
przepyszny schabik :-)

gosia1988

11.04.2016 22:03
Smakowicie wygląda

Iwusia

11.04.2016 21:54
ależ to mięsko piekne

Renataj

11.04.2016 20:58
Prezentuje się smakowicie:)

MAR3STA

11.04.2016 20:48
Pyszny i soczysty schab

bertpvd

11.04.2016 20:33
ale pyszny schabik

Mama niejadka

11.04.2016 19:56
Pyszne domowe mięsko

dodi

11.04.2016 19:54
pyszne mięsko

Beatris

11.04.2016 19:33
Apetycznie przygotowany schabik, doskonała wędlinka na kanapki:)

benka

11.04.2016 18:55
Smaczny schabik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat