Schab panierowany i zapiekany z pieczarkami, suszonym pomidorem i mozarellą

Schab panierowany i zapiekany z pieczarkami, suszonym pomidorem i mozarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • bułka tarta

    1 szkl
  • jajka

    1 szt
  • sól morska

    1 łyzeczka
  • kolendra mielona

    1/2 łyzeczki
  • chili pieprz cayenne

    4 szczypty
  • kminek mielony

    4 szczypty
  • pieczarki

    2 szt
  • suszone pomidory

    4 szt
  • mozarella

    1 szt
  • olej do smażenia

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozbijamy na cienkie plastry i doprawiamy podanymi przyprawami z każdej strony.Panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, do zrumienienia.

W tym czasie włączamy piekarnik na opcję grill.
Kroimy pieczarki w małe kawałki, pomidory również, mozarellę w plastry.

Na upieczone kotlety kładziemy pieczarki i pomidory, na wierzch ser, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min pod grillem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

VioletoweKucharzenie

26.11.2014 07:45
apetyczny obiad

halina17

25.11.2014 19:43
Dobre mięso.

IZABELA29

25.11.2014 17:44
apetyczne danie

Katarzyna59

25.11.2014 17:17
znakomity schabik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat