Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab panierowany i zapiekany z pieczarkami, suszonym pomidorem i mozarellą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
jajko 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyzeczka
kolendra mielona 1/2 łyzeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 4 szczypty
Kminek mielony Prymat 4 szczypty
pieczarki 2 szt
suszone pomidory 4 szt
mozarella 1 szt
olej do smażenia 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Schab panierowany i zapiekany z pieczarkami, suszonym pomidorem i mozarellą

Schab rozbijamy na cienkie plastry i doprawiamy podanymi przyprawami z każdej strony.Panierujemy w jajku i bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, do zrumienienia.

W tym czasie włączamy piekarnik na opcję grill.
Kroimy pieczarki w małe kawałki, pomidory również, mozarellę w plastry.

Na upieczone kotlety kładziemy pieczarki i pomidory, na wierzch ser, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy 10 min pod grillem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 26.11.2014 07:45
apetyczny obiad
halina17 25.11.2014 19:43
Dobre mięso.
IZABELA29 25.11.2014 17:44
apetyczne danie
Katarzyna59 25.11.2014 17:17
znakomity schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak