Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab panierowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
sól
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
płatki kukurydziane 1 szkl.
jajko
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: schab panierowany

pierś umyć,pokroić na plastry lekko rozbić i oprószyć solą,pieprzem i przyprawą do drobiu,następnie wsypać mąkę na talerzyk,wbić jajko do miseczki i rozkłócić,i wsypać płatki kukurydziane na inny talerz pognieść je wałkiem od ciasta i panierować najpierw w mące potem w jajku i na koniec w płatkach kukurydzianych i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron,podawać z ziemniakami i fasolką można też podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 24.01.2013 10:40
bardzo taki lubie
Łukasz15 16.05.2012 10:10
pycha
Wafelek2601 14.02.2012 22:25
pyszne mięsko
Iwona51
Iwona51 24.02.2011 22:32
smaczne
MAR3STA 23.02.2011 17:15
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak