Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany suszoną śliwką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
marynata
Musztarda delikatesowa Prymat 1/2
olej roślinny 3-4 łyżki
śliwki suszone 200 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany suszoną śliwką

Kroki postępowania

1
Mieszamy musztardę z olejem , nacieramy opłukany i osuszony schab ,przekładamy do dużej miski, nakrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 dni .Schab wyciągamy , tak kroimy , aby powstał płat mięsa .
Krok 1 - Schab nadziewany suszoną śliwką foto
2
Przy brzegu układamy śliwki .
Krok 2 - Schab nadziewany suszoną śliwką foto
3
Śliwki zakrywamy , rolując mięso . Układamy następną warstwę i robimy tak , aż dojdziemy do końca .Schab obwiązujemy nicią do wędlin , aby się nie rozpadł podczas pieczenia .
Krok 3 - Schab nadziewany suszoną śliwką foto
4
Podsmażamy z każdej strony na gorącym oleju , na patelni .
Krok 4 - Schab nadziewany suszoną śliwką foto
5
Piekarnik rozgrzewamy do 200 C , wkładamy schab i pieczemy 20 minut , potem temperaturę zmniejszamy do 180 C i pieczemy 1,5-2 godziny .Sprawdzamy patyczkiem , jeśli wypływa przezroczysty płyn , schab jest już upieczony .
Krok 5 - Schab nadziewany suszoną śliwką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martyna94 28.12.2013 16:17
wow, ale super mięsko!
adelajda 27.12.2013 19:32
Też go lubię , robię dziurkę nożem i nabijam śliwkami, każdy sposób jest dobry na tak dobre mięsko
Smaczna_B 27.12.2013 19:12
bardzo pyszny:)
Piotr-21 27.12.2013 18:51
po prostu pyszny
Barbara/zuza22_85 27.12.2013 18:46
ale apetyczny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak