Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
1 kg -
pieczarki
-
jajko
2 szt -
bułka czerstwa
1 szt -
cebula
1 szt -
olej do smażenia
-
Majeranek suszony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Schab nadziewany pieczarkami
W schabie nożem naciąć tzw. kieszeń. Przygotować nadzienie: pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, wystudzić, dodać jajka, namoczoną bułkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Farsz dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć przyprawami (majeranek, sól, pieprz), kieszeń nałożyć nadzieniem i zaszyć. Włożyć mięso do brytfanny, oblać tłuszczem powierzchnię mięsa, wstawić do piekarnika na 1h i upiec w temperaturze około 200 stopni C, często polewając sosem
Komentarze (8)