Schab nadziewany pieczarkami

Schab nadziewany pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • pieczarki

  • jajka

    2 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • olej do smażenia

  • majeranek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W schabie nożem naciąć tzw. kieszeń. Przygotować nadzienie: pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, wystudzić, dodac jajka, namoczoną bułkę oraz posiekaną natkę pietruszki. Farsz dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć przyprawami (majeranek, sól, piueprz), kieszeń nałożyć nadzieniem i zaszyć. Włożyć mięso do brytfanny, oblać tłuszczem powierzchnię mięsa, wstawić do piekarnika i upiec w temperaturze około 200 stopni C, często polewając sosem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cooleczka

11.07.2013 14:06
fajny pomysł na nadzienie

Łukasz15

05.03.2013 11:28
Zapowiada się rewelacyjnie

Wafelek2601

04.08.2012 10:49
Pycha

Ada-Gaba

30.05.2012 06:44
super przepis

jeanette_v

18.05.2012 12:11
Super!.

Justa32

16.12.2011 09:59
pyszne

Ania67

16.05.2011 11:30
pyszności

Małgorzata113

04.04.2011 10:55
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat