Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany morelami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,6 kg
morele suszone 120 gram
Majeranek suszony Prymat 1,5 łyżki
czosnek ząbki 3
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Schab z morelami doskonale smakuję na zimno i na ciepło.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany morelami

Schab myję, osuszam. W środku wzdłuż robię długim nożem nacięcie w które wpycham morele. Mięso nacieram przyprawami :solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Tak przygotowane mięso odkładam do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Po tym czasie schab wkładam do rękawa do pieczenia układam w naczyniu żaroodpornym, piekę w 180 stopniach przez 100 minut.
Studzę, kroję na porcję

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.03.2016 19:14
pyszne mięsko
Łukasz15 30.03.2016 19:00
Bardzo dobry
bertpvd 30.03.2016 18:29
pyszne mięsko
Marta1986 30.03.2016 18:23
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak