Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany kaszą z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 2 kg
grzyby leśne 5 dkg
mięso mielone 25 dkg
jajko 1 szt
czosnek 3 ząbki
bulion drobiowy 1 kostka
sól
pieprz
kasza mazurska (jęczmienna) 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany kaszą z grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać 1 l wody, dodać kostkę bulionową i zagotować. Grzyby odcedzić. W tym samym wywarze ugotować kaszę. Odcedzić i przestudzić. Do miski włożyć mięso mielone, grzyby, kaszę. Dodać jajko i czosnek przeciśnięty przez praskę. Farsz wyrobić. Dosolić i dopieprzyć do smaku.
Krok 1 - Schab nadziewany kaszą z grzybami foto
2
Schab podzielić na dwie części. Każdy kawałek schabu naciąć tak by powstała w środku kieszeń. Natrzeć solą i pieprzem, również w środku. Do środka schaby włożyć farsz, lekko dociskając. Spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Schab obsmażyć dokładnie z każdej strony, by lekko się zrumienił. Schab włożyć do rękawa do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez godzinę.
Krok 2 - Schab nadziewany kaszą z grzybami foto
3
Schab kroić w plastry. Podawać z dowolnymi dodatkami, polane odrobiną sosu, który powstanie podczas pieczenia. Smacznego!!
Krok 3 - Schab nadziewany kaszą z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cynamon 09.04.2014 16:52
super przepis teraz na święta ;)
Ada-Gaba 27.11.2013 20:02
wygląda bardzo apetycznie
GOSIA18 08.10.2012 08:47
smacznie wygląda
Henryka2 07.10.2012 19:33
Pomysłowe, muszę wypróbować.
Konczi 07.10.2012 17:21
fajne ...
Cukiereczek13 07.10.2012 17:10
fajny pomysl ;)
Cukiereczek13 07.10.2012 17:10
fajny pomysl ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak