Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab na chleb

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
oliwa do marynaty
ząbki czosnku 2 sztuki
chili Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab na chleb

Schab w całości nacieramy marynatą, składającą się z oliwy z oliwek, czosnku niedźwiedziego, soli, pieprzu, słodkiej papryki przeciśniętego przez praskę czosnku i nitek chili. Zamarynowany schab wkładamy na noc do lodówki, aby mięso przeszło smakiem. Po całej nocy, schab wkładamy do małego naczynia żaroodpornego, a następnie pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 1,5 godziny. Upieczony schab odstawiamy do wystygnięcia. Zimny schab jest gotowy na kanapki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 03.01.2015 13:19
dobry przepis
Mama niejadka 03.01.2015 10:33
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak