Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab mexicana na cebulce

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 sztuki
warzywa mrożone 8 łyżek- mieszanka meksykańska
cebula 1 duża sztuka
ketchup łagodny 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab mexicana na cebulce

Kroki postępowania

1
W garnku zagotować wodę. Położyć na nim durszlak i wrzucić mrożonkę, przykryć pokrywką i gotować na parze około 10 minut ( opcja dla osób nie mających urządzenia do gotowania na parze). Zdjąć i ostudzić.
Krok 1 - Schab mexicana na cebulce foto
2
Dodać ketchup i wymieszać
Krok 2 - Schab mexicana na cebulce foto
3
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć przyprawami i rozłożyć farsz. Zwinąć w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 3 - Schab mexicana na cebulce foto
4
Cebulę obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Olej rozgrzać. Cebulę wstępnie zeszklić i przełożyć mięso. Smażyć z obu stron, stale mieszając aby mięso i cebula się nie przypaliły. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Krok 4 - Schab mexicana na cebulce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 30.09.2014 09:36
jaki kolorowy i pyszny schabik
engie23 30.09.2014 08:36
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak