Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab marynowany gotowany w mleku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
mleko 1 litr
majeranek 1 łyżka
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 opakowanie
Papryka ostra mielona Prymat 1 opakowanie
imbir kawałek świży

Przepis i sposób przygotowania na: Schab marynowany gotowany w mleku

Kroki postępowania

1
Imbir zetrzeć na tarce i natrzeć nim mięso oraz solą. Posypać papryką słodką i ostrą, majerankiem lekko wklepując.

Krok 1 - Schab marynowany gotowany w mleku foto
2
Mięso pozostawić w marynacie na noc. Na drugi dzień obsmażyć z każdej strony i przełożyć do garnka.

Krok 2 - Schab marynowany gotowany w mleku foto
3
Schab zalać mlekiem i gotować na małym ogniu około 1 godziny.
Krok 3 - Schab marynowany gotowany w mleku foto
4
Można podawać na ciepło lub zimno
Krok 4 - Schab marynowany gotowany w mleku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 14.03.2016 21:29
Doby zawsze.
gosia56 13.03.2016 09:48
na pewno pycha;)
Róża1 13.03.2016 00:08
domowa wędlina najlepsza :-)
adelajda 12.03.2016 20:39
Najlepsza domowa wędlina :)
Ela427 12.03.2016 20:20
dobry przepis
iziona 12.03.2016 18:44
Wyglada przepysznie
Aleksandra/Olcia 12.03.2016 17:14
na święta jak znalazł
agnieszka214 12.03.2016 16:51
Wspaniałe wygląda lubię taki schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak