Schab karkowy z rękawa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • sól

    1-2 łyżeczki
  • sos Worcetershire

    1-2 łyżki
  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • schab bez kości

    1,5 (karkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab karkowy z rękawa foto
Przygotować wszystkie składniki. Mięso umyć i osuszyć.
Krok 2 - Schab karkowy z rękawa foto
Z oliwy, sosu worcestershire, imbiru, majeranku, rozmarynu, soli i pieprzu zrobic marynatę.
Krok 3 - Schab karkowy z rękawa foto
Umyte i osuszone mięso mocno wygnieść reką. Natrzeć mięso marynatą. Włożyć do torebki do pieczenia i odstawic na co najmniej 12 godzin.
Krok 4 - Schab karkowy z rękawa foto
Włożyć do nagrzanego piekarnika (około 180-200stopni) piec około 70-90 minut. Przed końcem pieczenia można rozciać rekaw żeby mieso się zrumieniło.
makuje zarówno na gorąco jak i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 14.11.2013 07:58
mniam, aż ślinka leci
Alex_M 27.08.2013 11:37
lubie takie mięsko :)
ONY_za_kare 27.08.2013 11:33
pyszne mieso!
Aleksandra/Olcia 25.08.2013 12:44
mniam mniam
Joannasz3190 25.08.2013 12:17
Lubię taki :)
Pomocnik 25.08.2013 12:01
świetny schab
Janina 25.08.2013 11:50
Wspaniałe mięsko;)
Marta1986 25.08.2013 11:23
bardzo apetyczne
idealme 25.08.2013 11:12
pysznie przyrządzony :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat